Przedstawiam Wam wspaniały a przede wszystkim prosty przepis na babeczki z nadzieniem czekoladowym :)
                        Produkty
                           suche:
                         2 szkl.maki
                        2/3 szkl.cukru
              2 łyżeczki proszku do pieczenia
               1 łyżeczka cukru wanilinowego
                           mokre
                       1 szkl. mleka
            80 gram oleju ok. 1/3 szkl.oleju
                          2 jajka
      Do babeczek dodałam tabliczkę mlecznej czekolady
       Do miski wsypujemy najpierw produkty suche
                 - 2 szkl.mąki i 2/3 szkl. cukru
      - proszek do pieczenia i cukier wanilinowy
          Kolejno dodajemy produkty mokre
                                 - mleko
                                 - olej
                                 - jajka
                          Całość mieszamy łyżką.
        Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Siekam czekoladę na drobne kawałki, wówczas lepiej roztopi  się w środku.
           Gotowe ciasto przelewam do foremek do 2/3 wysokości.
        Na środek wkładam parę kosteczek czekolady
          Rada
Lepiej delikatnie wcisnąć czekoladę w ciasto,aby nie wypływała na wierzch-grozi przypaleniu.
Całość ląduje w piekarniku na około 20 minut na 180 stopni. Fajnie wyglądają jak cytrynki  :D
Babeczki są bajecznie pyszne i znikają tego samego dnia.
Można zrobić również wersję mega czekoladową, wówczas dorzucamy dwie łyżki kakao do suchej części :) 
Z takiej ilości wychodzi mi około 20 babeczek :)
             Candy P.-muffinożerca!














 
Robię je identycznie, jak Ty :) Dzisiaj tylko zapomniałam proszku do pieczenia i wyszły zakalce :D
OdpowiedzUsuńMuszę spisać ten przepis brzmi bajecznie prosto:)
OdpowiedzUsuńzero litości na blogach
OdpowiedzUsuńzgłodniałam :D
o nie! teraz będę musiał je zrobić ;) narobiłaś mi ochoty na pieczenie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :) Hmmm :)
OdpowiedzUsuń